400 kilo chocolade stroomt op straat nadat ketel van aanhanger valt

HOEVEN - Op de Heul in Hoeven is vrijdagavond een enorme ketel met chocolade van een aanhanger gevallen. De ketel is gekanteld, waardoor de inhoud van 400 kilogram vloeibare chocolade de straat op is gestroomd. Ook tuinen en een auto in de straat zaten onder de chocolade.

De ketel met inhoud is eigendom van Chocoladefabriek Katjang in Zevenbergen. “Het is heel vervelend”, vertelt de eigenaresse van de fabriek. “Mijn zoon moest de ketel vervoeren. In een bocht is de ketel eraf gevallen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Maar de chocola ligt wel bij mensen op de oprit en bij mensen tegen het raam.”

Flinke klus
De chocola stroomde voor het grootste gedeelte de stoep op. Volgens de wijkagent zaten twee voortuinen en een auto onder de bruine smurrie.


Het schoonmaken was volgens eigenaresse mevrouw Heesterbeek nog niet zo eenvoudig. Gesmolten chocolade mag je namelijk niet door het riool spoelen, want dat wordt hard. 

De chocoladesmurrie werd opgeruimd door Strukton Milieutechniek. Dit gebeurde met heet water. Het riool werd ook gereinigd. Dit duurde enkele uren.

De chocolade had een waarde van enkele duizenden euro's. Ook de ketel van Katjang is stuk.