Mario de V. jaar de cel in voor dodelijk ongeluk

23 mei 2017 om 15:19
nl
Het gerechtshof in Den Bosch heeft Mario de V. dinsdag een jaar celstraf opgelegd. Ook mag hij vier jaar lang niet autorijden, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De 27-jarige man veroorzaakte in mei 2015 een ongeluk op de Empelseweg in Den Bosch, waarbij een 78-jarige vrouw om het leven kwam en haar man zwaargewond raakte.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De straf is lager dan de eis van achttien maanden. De rechtbank gaf De V. eerder een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

ZIE OOK: Vijftien maanden cel voor Mario de V. uit Rosmalen voor dodelijk ongeluk

De bestuurder bleek na het ongeval geen geldig rijbewijs te hebben. Het hof vindt dat er niet voldoende bewijs is dat hij hiervan op de hoogte was. De rechtbank veroordeelde hem hier in 2015 wel voor.

De V. reed te hard
Het gerechtshof deelt wel de mening dat De V. zich schuldig maakte aan onvoorzichtig rijgedrag en het verlaten van de plek van het ongeluk. De man uit Empel reed minstens 86 kilometer per uur in een bocht, waar 60 kilometer per uur is toegestaan en de adviessnelheid 30 is. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur.

Zijn auto en die van het echtpaar botsten in volle vaart op elkaar. Het voertuig van de vrouw en haar 80-jarige man belandde in de sloot. De Mercedes van De V. vloog in brand. Hij vluchtte na het ongeluk en meldde zich pas een dag later op het politiebureau.

ZIE OOK: Dode en gewonden bij ongeluk Rosmalen: auto in brand, bebloede bestuurder gevlucht: 'Grijp niet in'

De man uit Empel hoeft overigens niet terug de cel in. Hij heeft zijn straf vorig jaar al uitgezeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.