Treinreizigers zien ongeluk op spoor in Oisterwijk gebeuren: ‘Trein maakte plotseling noodstop’

23 mei 2017 om 23:39 • Aangepast 21 november 2020 om 00:59
nl
Een perron vol reizigers is dinsdagavond getuige geweest van een aanrijding tussen een trein en een persoon bij Oisterwijk. Het is nog niet duidelijk of het om zelfdoding of een ongeluk gaat. "Het is bizar. Het was mijn trein die een vrouw aanreed bij Oisterwijk", vertelt een man op Twitter.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Kevin Erken, de man die in de betreffende trein zat, laat via Twitter weten dat de trein rond halfacht een noodstop maakte. Het personeel rende vervolgens door de trein en riep dat er een aanrijding was.

Respectloze reacties
De brandweer arriveerde snel, maar volgens Kevin waren veel reizigers niet blij. Hij schrok van de respectloze reacties in de trein. “De reacties toen de conducteur een melding deed dat het mogelijk twee tot drie uur kan duren. Echt om te janken”, zegt hij op Twitter.

De hulpdiensten reanimeerden het slachtoffer, zo konden de reizigers vanuit de trein zien. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. Ongeveer een uur na de aanrijding werd de trein helemaal uitgezet, liet Kevin weten. “De machinist schijnt nog in de cabine te zitten. Ambulancepersoneel is er nu naar toe om hem/haar te ondersteunen.”

Nog later werd er een deur opgemaakt. Kevin: “De trein wordt geëvacueerd. Nog steeds veel hulpdiensten aanwezig. Heb echt te doen met al het personeel hier.”

Er arriveerden bussen om de reizigers verder te vervoeren. Kevin zag een volle bus vertrekken maar moest vervolgens weer de trein in.

“Iedereen is weer in de trein. En we gaan weer verder. Met dezelfde trein als waar we die mevrouw mee aanreden.” Hij noemt de avond heftig en bizar en is duidelijk geëmotioneerd. “Wees blij dat je überhaupt thuiskomt”, zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.