Bloedheet Breda Jazz Festival: badderen én een dansje wagen [FOTO’S]

BREDA - Een bloedhete editie van het Breda Jazz Festival dit weekend. Donderdag en vrijdag waren de temperaturen nog te overzien. Zaterdag is het kwik naar ruim dertig graden gestegen, bezoekers zoeken dan ook gretig de schaduw op. En de voetenbadjes.

Verspreid over de binnenstad van Breda zijn talloze podia te vinden. Maar ook onderweg word je telkens weer verrast door muzikanten die plots opduiken en een liedje inzetten. Allerlei muziekstijlen komen aan bod, het festival is een gewild evenement.

Verkoeling
Terwijl de mussen ongeveer van het dak vallen, zijn er toch bezoekers die een dansje durven te wagen. Het ontbreekt in de stad gelukkig niet aan schaduwrijke plekken, er zijn parasols en tentdoeken geplaatst. Sommige bezoekers zorgen zelf voor verkoeling met behulp van opblaasbare voetenbadjes. Ze leunen achterover met een drankje in de hand en de voeten in het water.


Het Breda Jazz Festival is het oudste en grootste festival van Nederland en Europa. Jaarlijks komen er zo’n 250.000 bezoekers op af. Op zondag wordt het vierdaagse festival afgesloten. 

Onze fotograaf was zaterdag aanwezig bij het Breda Jazz Festival. De foto’s kun je hier bekijken.
Meer over dit onderwerp:
foto's fotoserie breda breda jazz jazzfestival
Deel dit artikel: