Liefde in de Efteling: handjes vasthouden, stiekeme kusjes, aanzoeken en trouwfoto's

31 mei 2017 om 18:40
nl
Elkaars hand vasthouden in de achtbaan, struinen door het sprookjesbos en stiekeme kusjes in de Droomvlucht. De Efteling leent zich uitstekend voor wat romantiek. Niet zo gek dat er in het pretpark liefde is opgebloeid, mensen ten huwelijk zijn gevraagd en vele trouwreportages hebben plaatsgevonden.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het grootste pretpark van Nederland bestaat 65 jaar en dus halen we samen met bezoekers mooie herinneringen op aan de Efteling. En voor veel mensen gaan die over de liefde.

"Ik heb er negen jaar geleden mijn man leren kennen", vertelt Cobi van der Leij. "We hadden afgesproken met een groep en aan het eind van de dag was hij steeds vaker in mijn buurt te vinden."

'Elke keer weer gelukkig'
Amanda Jacobs maakte vier jaar geleden een foto met haar lief in het park. "Toen mijn vrouw en ik getrouwd waren, zijn we in die week naar de Efteling gegaan. Elke keer als ik naar de foto kijk, voel ik weer hoe gelukkig ik was, omdat ze toen net een paar dagen mijn vrouw was.”

Joyce Schultink liep in haar trouwjurk door het park en heeft daar mooie herinneringen aan. "Trouwfoto's maken in Bosrijk en de kindjes horen roepen: Hé mama, een prinses!"

Dirk-Jan Dommisse trouwde op 14 september 2011 in de Efteling met zijn grote liefde. "We hebben het gevierd in het hotel en samen met familie en vrienden is een geweldige fotoreportage gemaakt."

'Nog steeds gelukkig'
Volgens Leen Gelders was zijn trouwreportage in het Land van Laaf een sprookje. "Het was onvergetelijk en we zijn nog steeds gelukkig getrouwd. Wat zou het mooi zijn om nog een keer diezelfde poses aan te kunnen nemen met onze kinderen erbij."

Corine Joosten-Wijna liet trouwfoto's maken in het pretpark, maar laat weten dat ze het liefst ook in de Efteling was getrouwd. "Dat kon toen alleen nog niet."

Ook Jolanda van den Dungen-Maas, Diana van den Bos-Smits en Wendy Zwart lieten trouwfoto’s in het pretpark maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.