Computergigant Microsoft ziet wel brood in ‘trapveldjes’ voor jonge techneuten

EINDHOVEN - Ontmoetingsplaatsen vol robots en computers waar jongeren naar hartenlust kunnen experimenteren. Op initiatief van Dynamo Jeugdwerk in Eindhoven wordt er na schooltijd regelmatig een partijtje gespeeld.
Computergigant Microsoft ziet wel brood in deze aanpak om jongeren te enthousiasmeren voor techniek en wil 20.000 dollar investeren in het project. In Booming Brabant is aanstaande donderdag een reportage te zien over dit initiatief. 


E-trucks
Wekelijk worden de kliko’s geleegd door vuilniswagens die op diesel rijden. E-trucks in Eindhoven bouwt dieselmotoren om tot elektromotoren met waterstof als brandstof. Deze motoren zijn schoon, zuinig en geruisloos. Binnenkort haalt deze vuilniswagen 2.0 het huisvuil op in Breda. 

Internet uit stopcontact
In de nabije toekomst krijgen we te maken met ongeveer 4,2 miljard apparaten die op internet werken. Zonder supersnel internet met ook nog eens veel bandbreedte ben je nergens. Luuk Pals, directeur van Innovience in Tilburg, voorzag dit probleem. Hij ontwikkelde een systeem waardoor elk stopcontact een internetaansluiting kan worden. Hij vertelt in Booming Brabant over zijn innovatieve oplossing.

Sigaren
Nederland is het grootse sigaren exportland van de wereld. Agio Cigars uit Duizel levert daar een belangrijke bijdrage aan. Sinds de oprichting in 1904 wordt het bedrijf gerund door de familie Wintermans. Maar roken heeft tegenwoordig een slecht imago. Hoe houdt de vierde generatie de sigarenbusiness rendabel.