Video

Roparunners groots onthaald: 'Het was net carnaval'

5 juni 2017 om 10:24 • Aangepast 21 november 2020 om 00:39
nl
Live muziek, rode lopers en een filmklapper. De atleten van de Roparun renden maandagochtend een flink stuk door West-Brabant. Ze werden als ware filmsterren onthaald.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Ossendrecht transformeerde tot 'Ossewood' en was geheel in Hollywood-stijl. De lopers stonden oog in oog met 'filmsterren' als Elvis, Marilyn Monroe, Blues Brothers en Charlie Chaplin. "Het was echt een boost voor de laatste kilometers", laat de organisatie weten.

Wachten op privacy instellingen...

Laatste keer
In Bergen op Zoom offerden veel bewoners hun nachtrust op om 'de helden' met veel gejuich en geklap aan te moedigen. Daar dreigt het feestje echter verloren te gaan. "Dat komt door een gebrek aan aanwas van jongeren. Het zou echt een verlies zijn!", weet woordvoerder Arie Wezemer.

Hij laat weten er alles aan te willen doen om te zorgen dat het feest volgend jaar doorgaat. "Het is een prachtig feest met al die slingers en confetti. Het was net carnaval!"

De route kwam dit jaar voor het eerst langs Willemstad. “Heel leuk, dat heeft de potentie om door te groeien,” vertelt Arie Wezemer van de organisatie. En dat vindt Alex van de Meerberg ook. Hij schreef de Roparun een brief om ze naar Willemstad te halen. "En om ze dan uiteindelijk hier door de stad te zien lopen, is heel mooi!"

520 kilometer
De Roparun is een non-stop estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. In het pinksterweekend leggen deelnemers een afstand af van 520 kilometer. Daarbij halen ze geld op voor tientallen goede doelen. Bekijk hier de route van dit jaar. Naast de reguliere route is er ook nog een route van

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.