Mandala is anders dan andere festivals en dat bevalt prima: 'Echt een topweekend' [FOTO'S]

WANROIJ - Muziek, kunst, theater, wellness en kleurrijk entertainment op één festival, dat is Mandala in Wanroij. Veel festivalbezoekers lopen langs de verschillende zogenoemde 'tribes', genietend van een festival dat anders dan de andere is.

Het festival is opgebouwd uit tribes, plekken waar een bepaalde 'stam' zijn tenten opgeslagen heeft en gasten zich met hun slaapspullen kunnen aansluiten. In totaal zijn er achttien stammen. Van sprookjesachtig theater tot healing hills, waar welness en yoga centraal staan.

Bezoekers hebben vrijheid om alle tribes te bezoeken. Maar festival en camping zijn één. 'Een tentje mag bijna overal geplaatst worden. Ga, sta en slaap waar jij wil', zegt de organisatie. Geen tent bij je, dan kun je slapen in een kartonnen tent. 

'Topweekend'
Bij de Woods of Cherries woont een stam die de mensen laat kennismaken met hun eeuwenoude gebruiken en rituelen. Mensen verbinden, dat is het doel. Zelf genieten de bewoners van de tribe ook van het festival. "Dit is de eerste keer dat ik hier ben, maar het is geweldig. En dat alles door elkaar loopt en anders is, zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Het is echt genieten. En het weer werkt ook mee. Het is echt een topweekend zo!"

Waar het bij de Woods of Cherries heel relaxed is, gaat het op Funky Beach los. Het Eindhovense collectief De Ladyboyz zorgt daar samen met Groove Collective voor de sfeer. "Lekkere muziek waar je op kunt dansen, wat wil je nog meer." En zo is er op het honderd hectare grote terrein veel diversiteit te vinden, voor iedereen is er iets te doen. 

Meer over dit onderwerp:
mandala festivals wanroij foto's fotoserie
Deel dit artikel: