Video

Vier gouden bruiloften in één straat: eeuwige liefde in De Reitstraat in Goirle?

20 juni 2017 om 21:42 • Aangepast 21 november 2020 om 00:15
nl
Een straat met heel veel liefde: De Reitstraat in Goirle. Hij bestaat vijftig jaar en dat is op zich niet zo bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat er vier koppels wonen die liefst vijftig jaar getrouwd zijn.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Vierentwintig woningen werden er vijftig jaar geleden weggezet in wat ze noemden een inbreistuk.Het weiland tussen deHoogstraat en de Dorpsstraat werd opgevuld met huizen. "We wonen nu midden in het dorp,", vertelt Nel Coehorst-Witters, "maar50 jaar geleden woonden we echt aan de rand."

Inmiddels is er veel veranderd, maarin zeven van de vierentwintig huizen is het toch aardig hetzelfde gebleven. Erwonen nog steeds dezelfde mensen als vijftig jaar geleden en in vier van die woningen vieren ze een gouden bruiloft.

Theo en Nel
De liefde tussen Theo en Nel Coehorst-Witters vaartgoed op humor en samendelen ze een passie voor oude scooters. Nel: "Ik had een Vespa en Theo was mijnscooterleraar. Na drie lessen gingen wij naar de film en zo is het begonnen."

Wachten op privacy instellingen...

Ger en Henriëtte
Als je naar de trouwfoto van Ger en Henriëtte Hehemann-Spierings kijkt, zie je dat ze nog steeds hetzelfde stralen als50 jaar geleden. Ger: "Je maakt veel lief en leed mee en daardoor groei je."

Kiss and make up
Johan en Marinet van der Horst zijn eerlijk als je vraagt of ze nooit gedacht hebben om ermee te kappen: "Oh, jawel, maar ruzies horen erbij,gaan over en uiteindelijk weet je wat je aan elkaar hebt."

Het geheim van Jack en Toos Engelen-Kox is simpel: "Na een ruzie maak je het dezelfde avond goed."

Genoeg liefde in de Reitstraat dus en omdat je die liefde niet vaak genoeg kunt delen, wordt er half september nog een borrel georganiseerd. Voor de hele straat natuurlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.