Enorme brand autobedrijf Eindhoven onder controle: 'Ontploffingen waren autobanden'

EINDHOVEN - Autobedrijf Van Boxtel Auto's in de Quinten Matsyslaan in Eindhoven is getroffen door een enorme brand. De brand is in de nacht van woensdag op donderdag ontstaan, rond vier uur. De brandweer had het vuur rond zes uur onder controle.

Het gebouw, waar tweedehandsauto's staan, stond volledig in brand. Ook het naastgelegen bedrijf in kantoorartikelen vatte vlam. De brandweer rukte met meerdere wagens uit.

Een vrouw keek met tranen in haar ogen naar de brand. De panden die in vlammen opgingen, zijn haar eigendom. "Ons kantoorartikelenbedrijf bestond 25 jaar en nu is het weg. Gewoon weg...", verzucht ze. "We waren in Drenthe toen de brand uitbrak. We werden gebeld en daarop zijn we als een dolle hier naartoe gereden. En dan zie je hier dat alles weg is. Zo heb je een bloeiend bedrijf en zo heb je niets..."


Ontploffingen
De brand zorgde voor dikke zwarte rookwolken. Er zijn geen slachtoffers gevallen en er is ook geen asbest vrijgekomen, laat de brandweer weten.

In het pand van het Gas Las Centrum - dat in de buurt staat - stonden meerdere gasflessen opgeslagen. Die heeft de brandweer weggehaald. Op social media meldden mensen dat ze ontploffingen hebben gehoord.

Volgens de brandweer waren dat ontploffende autobanden. "Dat komt door de lucht, die in de banden zit", meldt een woordvoerder van de brandweer. "Zo'n knal klinkt hard, maar het is verder niet erg."

Deel dit artikel: