Kleuter aangereden, Tilburger gaat ervandoor als politie hennep in zijn auto vindt

TILBURG - Een 23-jarige man heeft donderdagavond een kleuter aangereden op het Wittebolleplein in zijn woonplaats Tilburg. Toen de politie een zak hennep in zijn auto vond, sloeg de automobilist op de vlucht.
Het 4-jarige jongetje fietste rond halftien op het Wittebolleplein toen de verdachte tegen hem aanreed. Het kind belandde enkele meters verder op het wegdek. De man stopte en bekommerde zich over het slachtoffertje.

Henneplucht
Agenten die bij het ongeluk ter plaatse kwamen, roken een sterke henneplucht bij de auto van de man. Toen de politie een kijkje wilde nemen, was de verdachte 'opeens' zijn autosleutels kwijt.

Agenten dreigden de auto in beslag te nemen voor verder onderzoek. Daarop nam de Tilburger de benen.  Hij was via het huis van de ouders van het kind ontsnapt en had in zijn vlucht schade aan een dak veroorzaakt.

Ambulance
In de auto werd even later een zak henneptoppen gevonden. De politie ging bij de ouders van de verdachte langs om te kijken of hij daar was. Dat bleek niet zo te zijn. De man meldde zich kort na middernacht bij de politie.

Het jongetje is nagekeken door ambulancepersoneel en meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen vielen mee. Voor de ouders, het slachtoffertje en een neefje dat getuige was geweest, is slachtofferzorg geregeld.