Over leven met kanker, Omroep Brabant stond stil bij het thema kanker

EINDHOVEN - Het vernieuwde Máxima Oncologisch Centrum (MOC) in Veldhoven werd donderdagmiddag officieel geopend. Speciaal voor de opening was Omroep Brabant erbij en besteedde er de hele dag aandacht aan. Patiënten en specialisten delen hun verhaal. Zij lieten zien hoe het nieuwe centrum werkt en brachten persoonlijke verhalen van patiënten en hun familie.
In het Máxima Oncologisch Centrum (MOC) kunnen patiënten terecht bij het vermoeden op en voor de behandeling van diverse vormen van kanker. Alle specialisten werken gezamenlijk op één locatie. Door deze nauwe samenwerking en persoonlijke benadering biedt het MOC de beste zorg.

Het nieuwe MOC is ingericht om de tijd die de patiënt en zijn naaste er doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken.

Speciale wachtruimte
De wachtruimte is niet alleen ingericht voor patiënten die kortdurend wachten op de afspraak met hun zorgverlener. Ook bij meerdere afspraken op een dag kunnen patiënten aangenaam op het MOC verblijven. Er is een aparte telefooncel voor het voeren van privé telefoongesprekken. De ‘tuin van gedachten’ grenzend aan het oncologisch centrum biedt verschillende plekjes om even bij te komen en zaken te overdenken.