Efteling beste themapark ter wereld, vinden de Amerikanen

KAATSHEUVEL - De Amerikaanse website Themeparkinsider.com heeft de Efteling in Kaatsheuvel uitroepen tot beste themapark ter wereld. De site maakte de ranglijst op basis van de beoordelingen van zijn bezoekers. Dit zijn er - naar eigen zeggen - vier miljoen per jaar.
De Efteling gaat in de beoordelingen voorbij aan Tokyo DisneySea, dat voorgaande jaren als winnaar uit de bus kwam. Het attractiepark in Kaatsheuvel reageert blij op de uitkomst.

Gerenommeerde site
Volgens woordvoerder Koen Sanders is Themeparkinsider een gerenommeerde website: "Wat het ook bijzonder maakt is dat het een Amerikaanse site is. Amerikanen kijken niet zo vaak over de grens van de VS. Wij zijn opgegroeid met de Efteling, maar zij niet. Dus we zijn echt met een blik van buiten beoordeeld."


Goof Lukken, docent op NHTV Breda en expert op het gebied van pretparken, is blij dat er nu ‘eindelijk’ eens een Europees pretpark bovenaan het lijstje van Themeparkinsider staat. Volgens hem heeft de Efteling een hele duidelijke identiteit. En is dat ook meteen de kracht van het park in Kaatsheuvel.

'Eigen stijl en verhalen'
“De Efteling staat in de wereld bekend om haar eigen stijl en de kracht die ze hebben in het vertellen van eigen verhalen bij attracties als de Baron 1898 en de nieuwe darkride Symbolica”, zegt hij.

Hij denkt de titel voor meer bezoekers uit het buitenland gaat zorgen. “Pretparkfans gaan het nu zeker op hun wensenlijstje schrijven, voor zover het er al niet op stond. Andere mensen, maar vooral Amerikanen, zullen de Efteling op hun netvlies krijgen.”

Lijst gehaald zonder Symbolica
Bij de beoordeling op de website is de nieuwe attractie Symbolica niet meegenomen. De termijn sloot namelijk op 30 juni, een dag voordat de nieuwe attractie open ging. Toch heeft Themeparkinsider al wel beelden van Symolica op Youtube gezet.