'Jumbo wil 131 EMTÉ-supermarkten overnemen'

6 juli 2017 om 18:10
nl
Supermarktconcern Jumbo in Veghel heeft een bod gedaan op in totaal 131 EMTÉ-supermarkten. Dit meldt de Telegraaf donderdagmiddag op basis van bronnen in de supermarktwereld. Jumbo wil geen commentaar geven op het nieuws. In een reactie laat het bedrijf weten 'zoals gebruikelijk niet in te gaan op geruchten'.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het bod zou volgens de krant zijn gedaan in samenwerking met een andere keten. Het zou hierbij gaan om een 'stevig bod'. Een precies bedrag is niet bekend. De EMTÉ-supermarkten horen bij het Sligro-concern. Dat heeft het hoofdkantoor ook in Veghel.

Volgens woordvoerder Jansen van Sligro Food Group is een bod op dit moment zinloos. Het concern beraadt zich op de toekomst en zal daar 20 juli meer tekst en uitleg over geven.

meer duidelijk
Na die datum zal het ook duidelijk worden of een overnamebod zinvol is, maar 'een verkoop van onze activiteiten heeft niet onze voorkeur', meldt Sligro in een persbericht. 

De EMTÉ-winkels draaien een omzet van ruim 800 miljoen euro. De omzet daalt wel. In april gaf Sligro aan de ontwikkelingen bij de detailhandelstak tegen het licht te gaan houden.

Aandelen Sligro in trek
De handel in het aandeel Sligro schoot na het uitlekken van het nieuws met ruim vijf procent omhoog. 
 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.