Doodrijder Anouk uit Geffen accepteert straf niet en gaat in hoger beroep

GEFFEN - De 28-jarige man die Anouk Schuurmans uit Geffen op nieuwjaarsnacht doodreed, gaat in hoger beroep. Hij reed door na het ongeluk. Vincent B. kreeg van de rechter drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Ook moet hij voor vijf jaar zijn rijbewijs inleveren. Hij is het niet met de straf eens en gaat in hoger beroep. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Het hoger beroep is volgens Brabants Dagblad opmerkelijk omdat B. eerder aan de nabestaanden had beloofd zijn straf te accepteren. Hij en zijn advocaat waren niet aanwezig toen uitspraak werd gedaan in de zaak.

Kenteken
Afgelopen nieuwjaarsnacht ging het vreselijk mis. Anouk fietste vanuit haar woonplaats Geffen naar Oss. Op de kruising van de Doctor Saal van Zwanenbergsingel en de Ruwaardsingel werd ze kort na één uur aangereden door Vincent B. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Hij negeerde een rood stoplicht en reed Anouk aan, maar stopte niet. Zijn kenteken was er door de klap afgevallen en werd later op de plaats van het ongeluk gevonden. Hij bekende drie dagen later dat hij Anouk had doodgereden. De man was op het moment van het ongeluk onder invloed van alcohol en cocaïne.
 
B. mocht die avond ook om een andere reden niet autorijden. Een week eerder was zijn rijbewijs ingenomen, omdat hij in zijn woonplaats door rood was gereden. 
 
Schadevergoeding
De rechter rekende het B. zwaar aan dat hij met een rijontzegging en onder invloed achter het stuur kroop. "Hij betuigde weliswaar spijt aan de nabestaanden, maar dit maakt geenszins de gevolgen van zijn handelen ongedaan", aldus de rechtbank. 

De man uit Nijmegen moet ook een schadevergoeding van 11.308,17 euro betalen aan de nabestaanden van Anouk.