Kind (3) klem onder karretje van attractie op Tilburgse kermis, zwaargewond naar ziekenhuis

TILBURG - Bij een attractie op de Tilburgse kermis is zaterdagavond een 3-jarig jongetje uit een karretje gevallen en daaronder bekneld geraakt. Het jongetje zat enige tijd vast en is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De attractie is een soort achtbaan voor kinderen en staat op de Heuvelring. Brandweerlieden hebben het slachtoffertje onder het karretje vandaan gehaald. Een traumahelikopter landde om medische assistentie te verlenen.

Hoe het jongetje uit het karretje kon vallen is niet duidelijk. Het ongeluk trok veel bekijks. De hulpdiensten schermden de attractie voor het zicht van het publiek af.


Aanhoudingen
De politie hield bij het ongeluk ook een man en een vrouw aan die de hulpdiensten belemmerden in hun werk. Het duo verzette zich flink bij de aanhouding.

De attractie Die Fantastische Reise is volgens de politie stilgezet voor onderzoek. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat hiernaar onderzoek doen.


Lex Bende van de NVWA: “Wij zijn gisteren bij de attractie geweest om onderzoek te doen. Wij gaan uitzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe het in de toekomst kan worden voorkomen.  De attractie moet eerst opnieuw worden gekeurd door een AKI (aangewezen keuringsinstelling). Tot die tijd blijft de attractie verzegeld.”

Wettelijke eisen

Volgens de NVWA was het papierwerk allemaal in orde en voldeed de kermisattractie aan de wettelijke eisen.  Hoe lang het onderzoek gaat duren en hoelang de attractie nog verzegeld blijft, kon de NVWA niet zeggen.

Die Fantastische Reise is een attractie uit Duitsland voor kleine kinderen. Ze rijden in verschillende voertuigen een rondje over de rails. Op youtube zijn beelden te zien van de attractie in werking.

Deel dit artikel: