Roosendaler opgepakt in Spanje voor grootschalige drugshandel

BENALMADENA - De Spaanse politie heeft een 34-jarige man uit Roosendaal opgepakt voor grootschalige drugshandel. De verdachte werd al enige tijd gezocht door de Belgische autoriteiten, omdat hij een belangrijke rol zou hebben gespeeld in een organisatie die drugs smokkelt via de haven van Antwerpen.

Spaanse media meldden zijn arrestatie maandag. De Roosendaler werd in zijn huis in Benalmádena, vlakbij Malaga, opgepakt. Hij probeerde de politie nog te misleiden door een Estlandse identiteitskaart te tonen, maar gaf vrij snel toe dat hij dit toch niet was.

De bende wordt ervan verdacht minstens 2200 kilo cocaïne en 1100 kilo heroïne te hebben gesmokkeld tussen november 2011 en juli 2013. Beide partijen werden in beslag genomen. 

Eerder opgepakt
Diverse leden werden al in 2011 gearresteerd toen een container met daarin 176 kilo cocaïne werd aangetroffen. De man uit Roosendaal zou toen ook zijn opgepakt. Het is niet bekend hoe hij onder zijn straf uitkwam.

De drugshandelaren zouden gehackte datasystemen van havenbedrijven gebruiken. Ook duiken ze in de systemen van rederijen en containerterminals. Op die manier kunnen ze hun drugs op afstand volgen.