Ex van wraakvader Mario Haazen nog steeds bang: ‘We hebben ondergedoken gezeten’

25 juli 2017 om 20:01
nl
De ex-vrouw van wraakvader Mario Haazen is nog steeds niet gerust op de veiligheid van haar kinderen en haarzelf. Dat onthult de 38-jarige Nathalie dinsdag in een interview met tijdschrift Mijn Geheim. “Ik heb met de kinderen ondergedoken gezeten en ben inmiddels verhuisd.” Haazen sloeg tbs’er Jack S. in januari het ziekenhuis in omdat de man zijn dochter Cherlaine lastigviel.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

“Het was niet langer veilig voor ons op die plek”, vertelt Nathalie in het tijdschrift. “Jack S. mag dan inmiddels in het Pieter Baan Centrum zitten, hij kent ons adres, hij weet waar we wonen en misschien is hij wel kwaad op ons en heeft hij wraakgevoelens.”

Berichtjes
De moeder van Cherlaine vertelt in het interview uitgebreid over de gebeurtenissen voorafgaand aan het moment waarop Haazen Jack S. meerdere malen te lijf ging met een sneeuwschuiver.

LEES OOK: Dochter Mario Haazen opgelucht na vonnis rechtbank: 'Maar toch tien maanden cel teveel'

De tbs’er deed zich op Facebook voor als tiener en verleidde de toen 14-jarige Cherlaine. Ze wisselden onder meer seksueel getinte berichtjes uit. Nog steeds is Nathalie trots op de actie van haar ex: “Het is maar goed dat ik hem niet in mijn handen heb gekregen, want ik had hem wel willen verscheuren voor wat hij mijn dochter heeft aangedaan.”

Cadeautjes op een fiets
De moeder van Cherlaine begon zich voor het eerst écht zorgen te maken toen Jack S. rode en witte rozen en chocolaatjes op de fiets van haar dochter achter had gelaten in de tuin. “De poort was afgesloten, de persoon had over de schutting moeten klimmen om de cadeautjes neer te leggen.”

LEES OOK: Medaille voor Mario Haazen? Volgens rechtspsycholoog moeten we geen lynchpartijen willen

De lokale Albert Heijn en Hema bevestigden dat een man van in de 40 die dag chocola en bloemen had gekocht. Nathalie mocht de bewakingsbeelden zien en de beelden van de Hema zelfs meenemen op een USB-stick. Ook een buurvrouw had de man gezien bij Nathalie's huis en had zijn kenteken opgeschreven.

‘De politie deed niets’
De vrouw uit Helmond kan nog steeds niet geloven hoe koel de politie reageerde op het verhaal over Jack S., terwijl het gezin alle informatie die ze vonden deelden met de autoriteiten. “Ze zeiden me dat ik me er geen zorgen om moest maken. […] Het bleek hier te gaan om een tbs’er waar men al tijden naar op zoek was. Hoezo moesten we ons geen zorgen maken?”

Nathalie wil met haar verhaal in het tijdschrift andere ouders waarschuwen. “Volg je gevoel als moeder, want als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook wel.” De 52-jarige vader van Cherlaine kreeg in mei tien maanden cel voor het toetakelen van Jack S. Het OM, dat zes jaar eiste, gaat in hoger beroep.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.