Duizenden kerstbomen ‘onthoofd’ in Zeeland

ZEELAND - Terwijl de meeste mensen nog volop van de zomer genieten, groeien er in Zeeland al duizenden kerstboompjes voor in december. De afgelopen twee weken zijn tussen de 5000 en 10.000 van deze bomen een kopje kleiner gemaakt. Dat meldt de wijkagent van Zeeland en Landerd op Facebook.
“Een volstrekt zinloze actie”, aldus de wijkagent zelf. De vele kerstbomen bij de boomkwekerij aan de Peelweg en de Millsebaan lijken met een botte schaar te zijn afgeknipt. Het is nog duimen of de gemeente Landerd het niet met puntloze kerstbomen moet doen dit jaar.Eigenaar Mark van den Oever wist niet wat hij zag. “Ik dacht: Wie doet er nu zoiets? Kwajongens trekken er misschien een paar bomen uit of ze rijden met hun crossmotor langs de bomen. Die doen zoiets niet.” Een wraakactie van concurrenten sluit Van den Oever uit. “Kijk nu eens naar deze boom, de top is eraf gehaald met een botte schaar, onze concurrenten – die we nauwelijks hebben – zouden een scherp instrument gebruiken.”

Grote vraag is nu wat er met de verminkte bomen moet gebeuren. Van den Oever: “Misschien lukt het om een nieuwe top aan te laten groeien maar dat gaat jaren duren.” Goedkoper aanbieden is geen optie. “In deze handel is het zo dat het óf goed is óf waardeloos, iets daartussen bestaat niet.”

 

Meer over dit onderwerp:
kerstbomen bomen vandalisme landerd zeeland