Mogelijke link tussen mislukte overval Zundert en beroving in Venlo

30 juli 2017 om 00:53
nl
Politie en justitie onderzoeken of er een verband is tussen de mislukte overval in Zundert van afgelopen vrijdag en een beroving op woensdag 19 juli in Venlo. Toen werd een man beroofd van een groot geldbedrag.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Vier Bredase mannen en een man uit Oosterhout werden vrijdag aangehouden toen ze onderweg waren iemand te overvallen in de buurt van de voormalige Rabobank in Zundert.  De verdachten sloegen op de vlucht, maar ze werden niet veel later klemgereden door een arrestatieteam.

Een van de verdachten werd bij de arrestatie in zijn arm geschoten. Een zesde verdachte meldde zich later op de dag bij de politie.

'Onderzoek in volle gang'
Hoe de zaak mogelijk verbonden is aan de overval in Venlo, is niet duidelijk. "De politie onderzoekt op welke manier beide zaken met elkaar te maken hebben", schrijft ze in een persbericht. "Het onderzoek is in volle gang en op dit moment kan geen aanvullende informatie worden gegeven."

Volgens De Limburger worden de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissaris in Limburg. De krant concludeert hieruit dat de arrestaties het werk zijn justitie en politie in Limburg, die de vermeende daders van de beroving in Venlo blijkbaar in beeld hadden en dicht op de hielen zaten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.