Cavolo nero met varkenswangetjes

EINDHOVEN - Het is tijd voor een zomerse boerenkool. Dat is cavolo nero oftewel palmkool. Je vindt ze wel in de meeste moestuinen of op de markt. Misschien geen alledaagse combinatie met varkenswangetjes, maar wel lekker!

Dit heb je nodig
-
palmkool
-witbier
-spaans pepertje
-citroengras
-bloem
-gember
-varkenswangetjes (vraag hierom bij de slager)


Zo maak je het

Je snijdt van onderaf het blad eraf. Zo kun je, mocht je de kool in de moestuin hebben staan, de kool het hele seizoen blijven gebruiken. Haal de nerven in de lengterichting eruit. Snij het blad in stroken.  Zet een pan met een klontje roomboter op het vuur, voeg de kool toe met een kleine scheut witbier en laat het even stoven. Maak het af met peper en zout.

Varkenswangetjes

Je bereidt de varkenswangetjes met enkel peper en zout. Bak ze in de pan en voeg gember, spaanse peper en citroengras toe en doe er nog een scheut witbier bij. Laat het vlees anderhalf tot twee uur stoven.

Extra

Om de varkenswangetjes een beetje jus te geven kun je bloem in de oven bruin maken. Dan giet je er een beetje water op zodat je een papje krijgt en dat voeg je op het laatst toe bij de varkenswangetjes. Smakelijk!

Meer over dit onderwerp:
eten peter kesseler palmkool
Deel dit artikel: