Marianne Vos wint eerste Europese titel, 'Deze titel is heel veel waard'

HERNING - Wielrenster Marianne Vos heeft haar eerste Europese titel binnengesleept. De 30-jarige wielrenster uit Babyloniënbroek won zaterdag de wegwedstrijd in het Deense Herning na 120,6 kilometer.

Vos klopte in de sprint de Italiaanse Giorgia Bronzini en de Russin Olga Zabelinskaia. Vos werd al driemaal wereldkampioene.

"Ik ga hier echt van genieten", lachte Vos na afloop aan de finish. "Het was een lastige race, met die wind en regen. Het was echt lastig om in een goede ontsnapping te zitten. Uiteindelijk is het wel gelukt. Op weg naar de finish heb ik alles gegeven. Gelukkig was dat voldoende voor deze titel." Na een periode van ongemakken en blessures was deze titel volgens de wielrenster 'heel veel waard'. Dat vertelde ze zondag in het radioprogramma Sportlunch van Omroep Brabant.

anton_vos

#Repost @mariannevosofficial (@get_repost)
・・・
Don't know what to say... So happy! Incredible to be part of such a strong Dutch team and be able to take the European title. #Thanks #euroroad17 #KNWU


Voorsprong
Vos ging er zo'n 26 kilometer voor de finish vandoor met zes andere rensters. De vluchters namen snel een voorsprong van een minuut. De Spaanse Sheyla Gutierrez kon het hoge tempo niet volgen. De Poolse Katarzina Pawlowska kwam ten val en de Duitse Charlotte Becker moest lossen. De Italiaanse Elisa Longo Borghini eindigde als vierde.

Vos klopte vervolgens in de sprint de Italiaanse Giorgia Bronzini en de Russin Olga Zabelinskaia. "Er staat in die situatie wel wat spanning op, maar ik heb het spel in de finale van een wedstrijd wel vaker gespeeld. Er was vooraf niets uitgestippeld. We waren met in totaal negen oranjehemden en ieder mocht zijn eigen kans gaan. Het is mooi dat ik het dan kan afmaken", vertelde ze in Sportlunch.

LEES OOK: Marianne Vos viert rentree met eindzege BeNe Ladies Tour

Meer over dit onderwerp:
wielrennen marianne vos