Man die agent bedreigde bij kermisongeluk Tilburg hoeft niet terug de cel in

7 augustus 2017 om 15:38 • Aangepast 20 november 2020 om 23:04
nl
De man die de hulpdiensten gehinderd zou hebben toen ze op de Tilburgse kermis een bekneld kind wilden bevrijden, hoeft niet terug in de cel. Maandag werd het voorval van 22 juli behandeld tijdens een zogeheten snelrechtzitting. De politierechter veroordeelde de man tot 16 dagen cel voor bedreiging van een agent. Maar omdat hij al sinds het incident in voorarrest zat, heeft hij die straf inmiddels uitgezeten.
Profielfoto van Corné VerschurenProfielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Corné Verschuren & Marjanka Oerlemans

De man werd ook verdacht van mishandeling van de agent. De rechter kwam met foto's van het gehavende gezicht van de diender.
[Tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/894508282878066689] 
De agent heeft dagenlang hoofdpijn gehad en maakte zoiets in zijn 17-jarige loopbaan bij de politie niet eerder mee, zo werd tijdens de zitting verteld. Maar de rechter zag geen bewijs dat de verdachte de mishandeling op zijn geweten heeft.

Wel werd hij schuldig bevonden aan bedreiging. Daarvoor is de straf meestal een boete, maar omdat het hier ging om bedreiging van een agent valt de straf veel hoger uit. "Een agent bedreigen is een ernstig feit," constateerde rechter Breeman.
[Tweet:https://twitter.com/tonnievossen/status/894517700197847040]

'Had het kind eerder kunnen bevrijden'
De man gaf in de rechtbank aan dat hij juist wilde helpen bij het dramatische voorval: "Ik ken de attractie, heb ermee gewerkt en wist wat te doen. Ik had het kind drie kwartier eerder kunnen bevrijden uit de attractie."

Maar volgens de rechtbank is dat geen reden om de hulpverlening te belemmeren. "Ook al zijn je bedoelingen goed, hulpverleners moeten hun werk kunnen doen. Punt uit," zei rechter Breeman. 

LEES OOK: Kind (3) klem onder karretje van attractie op Tilburgse kermis, zwaargewond naar ziekenhuis

Het incident speelde zich af bij de attractie de Fantastische Reise, een soort achtbaan voor kinderen. Een 3-jarig jongetje was klem komen te zitten onder een van de karretjes. Het kind raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man en vrouw vast na aanvallen en bedreigen agent op Tilburgse kermis

De man die maandag voor de rechter stond werd samen met zijn vriendin direct aangehouden vanwege een conflict met de hulpverleners. De man zat sinds het voorval vast. Hij had al een strafblad waar mishandeling van een agent op staat. 

Zijn vriendin zat aanvankelijk ook vast, maar werd al eerder vrijgelaten. Zij was maandag niet aanwezig in de rechtbank. Omdat de dagvaarding voor haar te laat is verstuurd is die nietig verklaard. Zij moet wellicht op een later moment alsnog voor de rechter verschijnen.

Enkele kermisexploitanten volgende de rechtszaak vanaf de publieke tribune. Zij hadden geen enkel begrip voor de uitspraak.Ze zijn er van overtuigd dat de man alleen maar wilde helpen bij de reddingsactie. "Deze man hoort niet in de cel, hij verdient een gouden lintje".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.