Tot nu toe 52 autobranden in 2017 Tilburg: politie gaat meer doen om daders te pakken

TILBURG - In de Jan Evertsenstraat in Tilburg ging afgelopen weekend een auto in vlammen op. Alweer, want in Tilburg zijn autobranden aan de orde van de dag. De politie geeft aan dat de teller voor 2017 wat autobranden betreft op 52 staat. Dat zijn er nu al meer dan in heel 2016. Reden voor de politie om meer prioriteit te geven aan het oplossen van de vele branden in de stad.

LEES OOK: Weer auto in vlammen op in Tilburg

In 2016 gingen er in het hele jaar in totaal 42 auto's in vlammen op. De cijfers komen dit jaar dus hoger uit. De politie heeft overigens niet het idee dat één persoon achter de vele branden zit. “De autobranden zijn verspreid over de stad en de oorzaken zijn heel divers. Er is bijvoorbeeld niet in alle gevallen sprake van brandstichting. We kunnen niet alle autobranden op één hoop gooien”, zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk.

Meer politie en onderzoek
Bij de autobranden van de laatste maanden valt het op dat auto’s in de wijken Korvel en ’t Zand iets vaker het doelwit zijn. De politie heeft het beleid bij een autobrand stevig aangescherpt. Van Hooijdonk: “Zo rukken er voortaan in principe niet één maar twee politie-eenheden uit naar een brand. Daardoor zou er ook – waar mogelijk -  een sporen- en buurtonderzoek kunnen plaatsvinden waarbij ook de namen en telefoonnummers van getuigen worden genoteerd. Ook trekken brandweer en politie nauwer met elkaar op.”

Daarnaast zal de politie voortaan de plaats van de autobrand afzetten voor onderzoek. “Als het nodig is wordt zelfs de auto meegenomen voor sporenonderzoek.”

Verder hoopt de politie dat Tilburgers verdachte zaken melden, zodat agenten sneller ter plaatse kunnen gaan.
Deel dit artikel: