Daniëlle van de Donk: 'Ik heb de hele dag kippenvel gehad, echt supervet'

UTRECHT - Na de winst in de finale van het EK werd Oranje maandag gehuldigd in Utrecht. Kika van Es uit Boxmeer en Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard genoten enorm van de sfeer en de vele fans.

"Euforisch", zei Van Es toen ze haar gevoel moest omschrijven. "Dit is echt zo geweldig. Er komt zoveel op ons af, dat is echt super. Het mooiste moment? Dat je hier aankomt met de boot. Als je ziet hoeveel mensen aan de gracht staan... en dan heb je het nog niet over de mensen die er allemaal zijn als je het podium op komt."

'Echt supervet'
Van de Donk genoot van de boottocht en het feest in het park. "Ik heb kippenvel gehad, de hele dag. Ik heb alleen maar gelachen. Ik denk dat ik straks hier rimpels heb", zei ze wijzend naar haar mond. "Dit is echt supervet. Ik heb dit nooit durven dromen, dit is echt cool."

Het mooiste moment op de dag van de huldiging? "Al die mensen hier. Goud winnen is spectaculair. Dat is altijd mijn droom geweest. Maar toen ik daar op dat podium stond, het aantal mensen was eindeloos. Ik weet niet, maar dat is gewoon cool", aldus Van de Donk.

Jackie Groenen leeft in een droom. "Echt niet normaal. Ik probeer er ook van te genieten, ik wil alles meemaken. Ik probeer rustig te zijn, te kijken en het op te slaan."