Ontruiming Fort Oranje gaat verder, vandaag is veld G aan de beurt

RIJSBERGEN - De ontruiming van camping Fort Oranje in Rijsbergen gaat gestaag verder. Woensdagochtend worden de caravans op veld G weggehaald. Zo’n 50 mensen woonden op het veld, 28 mensen mogen blijven, de rest is inmiddels vertrokken.

Onder de 28 caravans die blijven staan, zijn er 17 van recreanten en verhuurders die bij de rechtbank een voorlopige voorziening hebben lopen. 
Deze mensen zijn eigenaar van een caravan die op gehuurde grond staat en ze willen niet dat de gemeente hun eigendom ruimt. De gemeente laat deze caravans dan ook staan tot de rechter een uitspraak heeft gedaan.

Ook de bewoners met een zorgindicatie mogen blijven staan tot er een alternatief voor ze is gevonden. De gemeente Zundert gaat hun helpen bij het zoeken naar een nieuwe woonplek. “We doen dit omdat ze dit zelf niet geregeld krijgen”, zei Louise Schneider.Alle recreanten op de camping moeten 1 oktober vertrokken zijn, wanneer het seizoen is afgelopen. Eind vorige maand begon de ontruiming op Fort Oranje. En ook de komende weken zullen veel caravans worden weggetakeld. Er is een jaar uitgetrokken om heel de camping te ontruimen.


'Criminele woonwijk'
De gemeente Zundert sluit de beruchte camping Fort Oranje, omdat er volgens burgemeester Leny Poppe-de Looff sprake is van een 'criminele woonwijk waar mensen leven onder erbarmelijke omstandigheden'.

Meer over dit onderwerp:
fort oranje rijsbergen
Deel dit artikel: