Betonrot oorzaak instorten balkon Roosendaal

13 augustus 2017 om 21:37 • Aangepast 20 november 2020 om 22:55
nl
Bewoners van de Beneluxflat in Roosendaal mogen voorlopig hun balkon niet meer op. De zijkant van één van de balkons viel zondagmiddag naar beneden. Uit een eerste onderzoek door bouwinspecteurs van de gemeente Roosendaal is gebleken dat er sprake is van betonrot.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De zijkant van het balkon viel op het dak van het winkelcentrum, maar ging er niet doorheen. De schade was niet groot en er raakte niemand gewond. Toch besloot de gemeente Roosendaal tot strenge maatregelen, ingegeven door balkonincidenten in andere delen van het land, waaronder  Cuijk en Oss.

Tankstation niet bereikbaar
Uit voorzorg is de omgeving van het flatgebouw afgezet en ook tankstation Berkman is voorlopig niet bereikbaar. De ingang van de parkeergarage bij winkelcentrum De Roselaar is ook afgesloten.

Maandag volgt een uitgebreid constructief onderzoek van alle balkons van het complex. Bewoners van 22 appartementen aan de zuidkant van de flat mogen uit voorzorg het balkon van hun woning niet betreden totdat het onderzoek heeft plaatsgevonden. De bewoners zijn zondag allemaal persoonlijk geïnformeerd.

Wachten op privacy instellingen...


Erg geschrokken
Burgemeester Jacques Niederer: "Wij zijn erg geschrokken toen we dit bericht hoorden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Wij gaan samen met wooncorporatie AlleeWonen nader onderzoek instellen. Veiligheid van de bewoners staat voorop. Zij zijn geen moment in gevaar geweest."

Tonny van de Ven, bestuurder van AlleeWonen: "Ook wij zijn geschrokken en zijn gelijk begonnen met het persoonlijk informeren van onze bewoners. Moaandag gaan we direct van start met nader onderzoek naar de oorzaak."

Maandagmorgen is er in Beneluxflat 1 van elf tot twaalf uur een inloopspreekuur voor de bewoners.

LEES OOK: Balkons onveilig, deuren gebarricadeerd totdat de flats worden gesloopt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.