Toppunt van vakantiepech: sneller met de bus vanuit Bosnië in Eindhoven dan met het vliegtuig

21 augustus 2017 om 10:31 • Aangepast 20 november 2020 om 22:45
nl
Chris de Zeeuw stapt maandag in de bus van Tuzla in Bosnië naar Eindhoven. Een reis van maar liefst dertig uur. Niet iets waar hij op had gerekend toen hij voor een bezoek aan een filmfestival naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, ging. Maar op dit moment is de bus voor de Eindhovenaar de snelste manier om weer thuis te komen nadat zijn vlucht zaterdag vanuit Tuzla werd geannuleerd.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"We zaten zaterdag al in het vliegtuig toen er werd omgeroepen dat iedereen er weer uit moest", vertelt Chris maandagochtend. De reden was in eerste instantie volgens hem niet duidelijk. "Er werd gezegd vanwege slecht weer. Maar het was 37 graden bij een strakblauwe lucht."

Wachten op privacy instellingen...

Terug in de vertrekhal bleef het stil aan de kant van vliegmaatschappij Wizz Air. Inmiddels is duidelijk geworden dat er geen vervangend vliegtuig wordt geregeld. De ruim honderd passagiers die terug willen naar Eindhoven, kregen het advies hun reis om te boeken.

'Alles zit vol'
"Maar alles zit vol", legt Chris uit vanuit Sarajevo. "Volgende week dinsdag zou de eerste mogelijkheid zijn dat ik weer terug kon vliegen." En dus neemt hij nu noodgedwongen de bus om de ruim zestienhonderd kilometer van Sarajevo naar Eindhoven af te leggen.

Chris hoopt dat hij de extra kosten vergoed krijgt. Inmiddels heeft hij begrepen dat Wizz Air hiervoor een regeling heeft getroffen. Volgens de luchtvaartmaatschappij werd de vlucht geannuleerd nadat tijdens de voorgaande vlucht vogels in de motor vlogen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.