De Parade van Vermaeck, imposante zestigste editie van de Brabantsedag [FOTO'S]

HEEZE - "Heel mooi, prachtig, geweldig." Toeschouwers kwamen zondag superlatieven tekort om de wagens te beschrijven die meededen aan de Brabantsedag in Heeze.

De zestien rijdende theaterdecors vertrokken aan het begin van de middag voor de stoet, die dit jaar als thema Parade van Vermaeck had. Ruim 35.000 mensen waren in het dorp om het allemaal mee te maken en om te genieten van de meest uiteenlopende creaties.

Onze fotografe was ook bij het creatieve spektakel en schoot schitterende plaatjes. De fotoserie is hier te bekijken.


Live op Omroep Brabant
Wat in 1958 begon als een cultuurhistorische optocht is nu een festival van negen dagen. Met als climax de Parade van Vermaeck. Omroep Brabant zond het hele evenement live uit op internet en radio. Tussen 14.00 en 16.00 uur was het spektakel ook te zien op Omroep Brabant tv.


Maanden hebben vriendengroepen gebouwd aan de zestien deelnemende wagens. Bijna tweeduizend acteurs stonden op en langs de wagens om de geschiedenis van Brabant op een eigentijdse manier tot leven te laten komen.

LEES OOK: Brabantsedag Heeze bezig aan laatste loodjes

Publiek
Er zijn dus naar schatting dertigduizend toeschouwers. Kinderen tot twaalf jaar mochten gratis naar binnen. Anderen betalen tien euro om binnen te komen.
Meer over dit onderwerp:
brabantsedag heeze foto's fotoserie
Deel dit artikel: