Monic 'Carmen' Hendrickx terug in Deurne, fans krijgen voorproefje van Penoza

DEURNE - Actrice Monic Hendrickx, beter bekend als Carmen van Walraven in de misdaadserie Penoza, was zondag terug in Deurne, het dorp waar zij een groot deel van haar jeugd doorbracht. Op het filmfestival 'Nacht van het witte doek' bekeek ze met ongeveer honderd mensen de première van het vijfde seizoen van de serie die zondagavond op tv komt.

Monic Hendrickx heeft een band met Deurne. "Ik heb hier op school gezeten, ging hier uit en heb hier de liefde van mijn leven gevonden", zegt de actrice. Als ze in de filmzaal zit, komt ze een oude klasgenoot tegen: "Ach José, ben jij het, je bent nu blond", roept Monic. Even later worden op de smartphone oude klassenfoto's in zwart-wit bekeken.

Echte huizen
Nadat de zaal de bloedstollend spannende eerste aflevering van seizoen vijf heeft gezien, beantwoordt Monic vragen van het publiek. "Alles wordt in echte huizen opgenomen. Het huis waar ik woon in de serie is van hele rijke mensen", zegt ze met een lach. Hoeveel leren jacks heeft Carmen eigenlijk? "Zeven, dat valt mee."

Dan zit het er bijna op in Deurne. De gevierde actrice gaat terug naar huis in Amsterdam, want de slaapkamer van haar dochter wordt verbouwd. En net als in de serie is 'Carmen' ook gewoon een moeder.

Meer over dit onderwerp:
monic hendrickx deurne penoza carmen televisie
Deel dit artikel: