Jumbo: meer omzet en meer online, nu ook eigen tech opleiding

29 augustus 2017 om 13:39
nl
Jumbo had al een academie voor het eigen winkelpersoneel. Nu gaat het supermarktconcern uit Veghel stevig investeren in een Tech Campus waar het bedrijf uiteindelijk tweehonderd talenten digitaal wil opleiden.
Geschreven door

Het bedrijf, waarvan de omzet het afgelopen halfjaar steeg naar bijna 3,8 miljard euro, wil online de grootste speler in het Nederlandse supermarktlandschap worden.

'Klantvriendelijke toepassingen'
De techcampus komt bij het hoofdkantoor in Veghel. De moderne opleiding gaat zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van klantvriendelijke digitale toepassingen. “Mensen maken ook in de techniek het verschil”, aldus Jumbo’s topman Frits van Eerd.

Hij zei dit dinsdag bij de toelichting op de halfjaarcijfers. Hierbij werd bekend dat de opbrengst van online bestellingen was verdubbeld. Het resultaat was goed voor 2 tot 3 procent van het totaal. Financieel topman Ton van Veen van Jumbo verwacht een verdere groeispurt bij de onlineomzet. De totale omzet, van 3,8 miljard euro, betekende een stijging met bijna 5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Aantal supermarkten gelijk
Bij de eerder overgenomen restaurantketen La Place groeide de omzet met 28,5 procent. Het aantal filialen van Jumbo bleef nagenoeg gelijk. Het marktaandeel van de tweede supermarktketen van Nederland was in de eerste jaarhelft ruim 19 procent.
 
Jumbo telt momenteel 580 vestigingen. In het afgelopen halfjaar werden veertien filialen verbouwd en openden vier nieuwe winkels hun deuren. in de tweede jaarhelft worden nog eens achttien winkels verbouwd en zullen acht nieuwe supers aan het winkelbestand worden toegevoegd. Verder komt er een nieuw distributiecentrum in Nieuwegein.

'Inzetten op online'
Om te kunnen blijven groeien, heeft het volgens de directie weinig nut om ‘eindeloos fysieke winkels’ aan het bestand toe te voegen, maar juist ook in te zetten op online. Jumbo telt momenteel circa 360 zogeheten Pick Up Points waar onlinebestellingen kunnen worden opgehaald.

Verder heeft het bedrijf tweehonderd locaties vanwaar boodschappen kunnen worden thuisbezorgd. Dit aantal wordt verder uitgebreid. Ook de zakelijke bezorging wordt verder opgeschaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.