Uil gered van verdrinkingsdood tijdens festival in Hank

2 september 2017 om 12:42 • Aangepast 20 november 2020 om 22:27
nl
Een roofvogelshow tijdens het Schots en Keltisch festival in Hank kreeg een onbedoeld spannend slot. Doordat tijdens de show een band begon te spelen raakten de roofvogels geprikkeld. Een uil eindigde zijn vlucht in het water. Uilen kunnen niet zwemmen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

"De roofvogeltrainer bedacht zich geen moment", vertelt Fabian Eijkhout die tussen het publiek stond. "In zijn onderbroek zwom hij naar de uil. Die uil zonk niet direct maar bleef drijven."

Wachten op privacy instellingen...


Zwemmen met één arm
De redding uit het water verliep prima, maar was wel een uitputtingsslag voor vogel en trainer. Het water was best koud, maar de trainer zag er verhit uit na zijn redding. "Dat komt omdat hij terug moest zwemmen met maar een arm. Op de andere arm zat de uil, die ook een paar kilo weegt", legt Fabian uit.

Temperatuur
Overigens was het grootste gevaar niet dat de uil meteen zou zinken, maar de watertemperatuur. De vogeltrainer vertelde de geschrokken kijkers dat uilen een lichaamstemperatuur hebben van 41 graden. "In het koude water daalt deze snel, waardoor onderkoeling dreigt waardoor het dier sterft."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.