Video

Enorm Vikingschip in water getakeld voor filmopnames. 'Straks worden hier veldslagen nagespeeld'

19 september 2017 om 22:45 • Aangepast 20 november 2020 om 21:58
nl
Meer dan vijfhonderd figuranten zullen elkaar in november te lijf gaan op een 'slagveld' bij het preHistorisch dorp in Eindhoven. Dinsdagmiddag werd alvast een belangrijk decorstuk voor de film REDBAD in het water getakeld. Het gaat om een reconstructie van een schip uit de negende eeuw.

Bij aankomst van het schip in Eindhoven met een vrachtwagen werd het twintig meter lange schip in het water getakeld.

Van historisch dorp, naar levendige handelsstad
Het meer waar het schip in te water is gelaten, oogt nu nog rustig. Maar het duur niet lang meer voordat het is omgetoverd tot een handelsstad. "We gaan in het dorp overal kramen neerzetten. Er komen meer boten aan de steigers. Het wordt een hele levendige handelsstad", vertelt Art Director Jaap Hogendoorn enthousiast. Er zal zelfs een kerk worden nagebouwd om de locatie zo echt mogelijk te laten lijken.

Wachten op privacy instellingen...

Veldslagen
Het opnemen van een film vol vikingen en veldslagen zal niet geruisloos gaan. “Vijfhonderd man die schreeuwend op een slagveld staan, ja daar gaan de buurtbewoners wel wat van horen”, lacht Hogendoorn. “Kletsende zwaarden, maar niet alle zwaarden zijn van staal gelukkig. Dus gaat qua herrie meevallen.”


De regisseur van de film is Roel Reine, een Eindhovenaar. "Het is gewoon fantastisch om hem hierbij te hebben. Hij vertelde dat hij dit dorp als kind heeft bezocht en dat 'ie daarom deze locatie heeft uitgekozen. Hij had nooit gedacht in Eindhoven te gaan schieten, maar hij draait hier toch."

Wachten op privacy instellingen...

Het hele openluchtmuseum zal de komende dagen helemaal aangepast worden aan de vroege Middeleeuwen. In de herfstvakantie zullen Vikingen ook hun vechtkunsten aan het publiek tonen.

Internationale opnamelocaties
De film REDBAD speelt zich af in de vroege middeleeuwen en daarom is het openluchtmuseum, dat bezoekers meeneemt naar het verre verleden, hiervoor uitermate geschikt. De filmopnames zijn begin september begonnen in Denemarken en verplaatsen zich nog naar Frankrijk. Vanaf half oktober is de filmploeg een maand lang in Eindhoven. Gijs Naber, Huub Stapel, Egbert-Jan Weber, Loes Haverkort en Teun Kuilboer spelen de hoofdrollen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.