Twee keer brand in dezelfde straat in Tilburg

TILBURG - De brandweer moest donderdagnacht tot twee keer toe in actie komen in de Fatimastraat in Tilburg. Rond kwart voor twee stond in de straat een bestelbus in brand. Nog geen twee uur later bleek er een beginnende brand te woeden in een kantoorkeet op het terrein van busvervoerder Arriva.

Medewerkers van Arriva zagen rond kwart over drie rook uit de kantoorunit komen. Ze ontdekten een beginnende brand en wisten erger te voorkomen door met blussen te beginnen. In het kantoor hebben de medewerkers sporen van brandstichting gevonden.

In de buurt van het kantoor stonden zes bussen. Twee weken geleden brandden op hetzelfde terrein nog vijf bussen van Arriva uit. De brandweer is donderdagnacht nog ter plekke geweest voor controle en om de boel te ventileren.

Brandstichting
In het geval van het uitgebrande bestelbusje gaat het vermoedelijk ook om brandstichting. Beide branden vonden plaats op nog geen honderd meter van elkaar. Volgens de politie is de kans groot dat het om dezelfde dader gaat. Ze roept getuigen op om zich te melden.

Arriva wil geen inhoudelijke mededelingen doen over de branden. "De politie heeft beide incidenten in onderzoek. Samen met hen kijken we naar maatregelen", laat een woordvoerster weten.

Zestig autobranden
Tilburg wordt al maanden geteisterd door autobranden. Alleen dit jaar al waren er meer dan zestig autobranden in de stad.

LEES OOK: Tot nu toe 52 autobranden in 2017 Tilburg: politie gaat meer doen om daders te pakken

In de nacht van woensdag op donderdag was het nog raak aan de Frans Lisztstraat.

Drunen en Bergen op Zoom
Behalve in Tilburg was het donderdagavond laat ook raak in Drunen. Daar brandde aan de Kanaalweg een auto uit. De brand werd rond halfelf ontdekt door iemand die zijn hond uitliet. Ook hier wordt rekening gehouden met brandstichting.

In Bergen op Zoom moest de brandweer donderdagnacht rond kwart over vier in actie komen voor een autobrand aan de Groeshof. Bij de auto werd een dopje van een fles met een brandbaar goedje gevonden.

Meer over dit onderwerp:
branden autobranden tilburg 112 brandweer arriva bussen
Deel dit artikel: