Ambtenaren moeten verhuizen na lekkage in gemeentehuis Oss

4 oktober 2017 om 10:54
nl
De gemeente Oss heeft nog zeker een maand last van de waterschade in het gemeentehuis. Zo'n 200 medewerkers verhuizen tijdelijk naar een pand aan de overkant. Een gesprongen waterleiding is de boosdoener.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Mensen die op de tweede en derde verdieping werken, moeten verkassen. De waterleiding sprong afgelopen weekend op de derde verdieping. Omdat dit pas maandagochtend werd ontdekt, is er water door het plafond naar beneden gelekt.

Schadebedrag onbekend
De komende maand wordt gebruikt om al het vocht uit het pand te krijgen. Ook wordt alles opgeruimd en hersteld. Wat de lekkage de gemeente gaat kosten, is nog niet bekend.

“De vloerbedekking is nat en moet waarschijnlijk vervangen worden. Ook zijn bureaus en beeldschermen nat geworden”, vertelt een woordvoerder. Volgens haar zijn de computers zelf gered, omdat die onder de bureaus stonden. Een aantal schermen moet misschien wel vervangen worden.

LEES OOK: Gesprongen waterleiding zorgt voor overlast in gemeentehuis Oss
Een deel van de benedenverdieping is woensdag ook nog gesloten vanwege de lekkage. Het gaat om vergaderruimtes en de ingang aan de kant van de Raadhuislaan. Mensen kunnen wel terecht voor afspraken op het gemeentehuis.

Bruidspaar onder paraplu
De trouwzaal is ook nog te gebruiken. Al moest een bruidspaar maandag wel onder een paraplu naar de ruimte begeleid worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.