18 huizen ontruimd na grote brand bij zwembad in achtertuin in Oss

OSS - Er heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed bij een huis aan de Berghemseweg in Oss. Het vuur brak uit in de cv-ruimte van het zwembad, dat achter het huis ligt. Vanwege de rook zijn achttien omliggende huizen ontruimd. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brandweer was met veel materieel uitgerukt. Er werd onder meer een hoogwerker ingezet om de brand te blussen. Rond half zes kwam het bericht dat de brand meester is.

Bewoners vanavond naar huis
De brand brak woensdagmiddag om half twee uit en er daar kwam veel rook bij vrij. Bewoners van de achttien huizen in de buurt werden daarom uit hun huis gehaald. Zij zijn opgevangen in wijkcentrum Schadewijk en mogen in de loop van de avond waarschijnlijk weer terug naar huis.

In de loop van de middag werd er ook NL-Alert gestuurd. De brandweer waarschuwde dat omwonenden ramen en deuren dicht moesten houden. Uit metingen blijkt dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook is er geen asbest gevonden.

Papegaai en honden 
Eerder op de middag werden meerdere honden en een papegaai van de buren uit huis gehaald, omdat ze vol in de rook zaten. Ook werden een aantal katten en konijnen gered door de brandweer. De straten in directe omgeving zijn ook al uren afgezet vanwege de vele rook.
Meer over dit onderwerp:
branden 112 berghem zwembaden
Deel dit artikel: