Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

EINDHOVEN - De rubriek Smakelijk! is elke zaterdag na 10.30 te horen op de radio in het programma Lekker Weekend! Een kok vertelt over een Brabants streekproduct en geeft een bijpassend recept. Op zaterdag 30 november hoorde je chef Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij had een toepasselijk recept voor deze tijd van het jaar, gemaakt met eieren van Rondeel in Wintelre.

Sinterklaas Chocolademousse

Wat heb je nodig?

200 gr pure chocolade
5 eieren (gesplitst)
200 gr speculaas
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel kristalsuiker

Hoe maak je het:

Klop de eiwitten met de suiker stijf zodat je er pieken van kunt maken.

Smelt de chocolade au bain-marie. (de chocolade in een klein pannetje dat je in een grotere pan met water zet. Dit water is tegen de kook aan heet.)

Als de chocolade gesmolten is, haal je het pannetje van het water af.

Doe de speculaaskruiden bij de gesmolten chocolade en voeg 1 voor 1 de eidooiers toe terwijl je stevig klopt.

Spatel voorzichtig de eiwitten door het mengsel.

Verkruimel de speculaas en strooi wat onder in een glaasje.
Schenk de chocolade-speculaasmousse in het glaasje.

Dek de glaasjes af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.


Smakelijk!