Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

EINDHOVEN - De rubriek Smakelijk! is elke zaterdag na 10.30 te horen op de radio in het programma Lekker Weekend! Een kok vertelt over een Brabants streekproduct en geeft een bijpassend recept. Op 5 januari hoorde je chef Harm van den Bisen van Hutten Catering. Hij koos voor een recept met de champignons van Peter van den Berg uit Boekel. En heb je ook nog oud brood over? Dan is dit misschien wel een recept voor jou!

Strata, een hartige broodpudding

Een makkelijk recept voor een broodpudding. De zoete variant is bij vele al bekend en wordt dan gemaakt met suiker en kaneel. Maar deze hartige broodpudding die strata genoemd word is ook zeker het proberen waard.

Voor 4 personen heb je nodig:

250 gram champignons in plakjes
200 gram baconreepje
5 eieren
250 ml melk
1 tl grove mosterd
½ stokbrood of ander wit brood (mag oud zijn)
50 gram Parmezaanse kaas
150 gram gorgonzola
zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Bak de baconreepjes en champignons zonder vet in een koekenpan.
  2. Klop de eieren los en voeg de melk, mosterd en zwarte peper toe en klop het geheel nog even door.
  3. Snij het stokbrood en de gorgonzola in kleine stukjes.
  4. Verdeel de stukjes stokbrood, gorgonzola, baconreepjes en de champignons in een ovenschaal.
  5. Giet het eimengsel hier overheen
  6. Je kunt de strata ook een aantal uur (of de hele nacht) in de koelkast zetten, dan neemt het brood het vocht nog meer op en zal het nog zachter worden.
  7. Strooi voor het afbakken de Parmezaanse kaas erover.
  8. Bak de strata af op 180 graden totdat de bovenkant goudbruin is ongeveer 15 min.
     
    Smakelijk!

 

 

Deel dit artikel: