Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

EINDHOVEN - De rubriek Smakelijk! is elke zaterdag na 10.30 te horen op de radio in het programma Lekker Weekend! Een kok vertelt over een Brabants streekproduct en geeft een bijpassend recept. Op zaterdag 25 januari hoorde je chef Maarten Saakes van restaurant Hup in Mierlo. Hij kwam voor zijn streekprodukt uit bij een bekend bedrijf in Lieshout.

Fish and chips met radler citroen 2.0, en kruidensaus

Wat heb je nodig ?

500 gr heekfilet
1 flesje bier
200 gr bloem
1 ei
peper en zout

Voor de saus:

200 gr mayonaise
2 augurken
1 gesnipperde ui
4 x een draai met de pepermolen
2 theel gehakte peterselie
2 theel gehakte kappertjes
1 mespunt poedersuiker
1 eetl gesneden dragon
1 eetl gesneden bieslook
1 citroen

Hoe maak je het:

Doe de bloem in een beslagkom, voeg het ei toe en al roerende de radler citroen.
Doe hier peper en zout bij.

Snijd de heek in gelijkmatige stukjes.

Hak dragon, kappertjes, bieslook, peterselie, ui en augurk fijn.

Doe dit in een beslagkom en voeg poedersuiker, mayonaise en peper toe.

Meng dit geheel en maak af met zout en/of citroensap.

Doe de kruidensaus in bakjes.

Zet de fritespan op 180 graden.

Haal de stukjes heekfilet door het beslag en frituur de vis goudgeel.

Pak een oude krant, leg deze op een groot bord en doe daar de gefrituurde heek op. Zet het bakje kruidensaus ernaast.

Voor de liefhebbers nog wat frites erbij.



Smakelijk!