Is dit viaduct in Waalwijk de grootste vijand van vrachtwagenchauffeurs?

WAALWIJK - Sinds 2013 hebben zeker vijf vrachtwagens zich klemgereden onder het viaduct op de Hertog Janstraat in Waalwijk. Dinsdagavond was het opnieuw raak. De truck zat muurvast, de weg werd hierdoor tijdelijk afgesloten om het voertuig weg te takelen. De chauffeur ging er vandoor. Hij was woensdagmiddag nog altijd niet gevonden.

Dat was de tweede keer in één maand, want halverwege september reed een andere vrachtwagenchauffeur zich klem.
[foto:1347588]
Meermaals raak
En dat is dus geen unicum. Andere vrachtwagenchauffeurs overkwamen vrijwel hetzelfde: ze komen meestal voor de helft, of sporadisch helemaal, met hun voertuigen vast te zitten onder het viaduct.

De weg moet vervolgens enkele uren worden gesloten. Al het verkeer dat vanaf de A59 komt rijden, moet in zo'n geval omrijden.
[foto:2560838]
Waarschuwingsborden
Het viaduct is met een hoogte van 3,6 meter dus een probleem voor menig vrachtwagenchauffeur. Toch geven meerdere borden tijdig aan dat bepaald vervoer niet onder het viaduct past. Ook hangt er een ketting voorafgaand aan het viaduct die geluid maakt als te hoog verkeer de overgang nadert.

Chauffeurs die zich vastrijden onder het viaduct zijn gewoon dom en lomp en zitten te slapen, zegt Jan Schilder van het Waalwijkse transportbedrijf Van der Linden. Volgens hem staan er genoeg borden. "Maar als je met een wagen van vier meter hoogte toch doorrijdt, dan gaat het natuurlijk fout", aldus Schilder.

De gemeente Waalwijk en Rijkswaterstaat stellen beide dat het viaduct niet lager is dan 3,6 meter. Beide partijen zeggen 'met elkaar te overleggen en naar de situatie te kijken'.

Meer over dit onderwerp:
waalwijk viaducten vrachtwagens