Video

Moeders koken een goed Schoolsoepie, vooral de tomatensoep is 'helemaal niet vies'

12 oktober 2017 om 17:18 • Aangepast 20 november 2020 om 21:22
nl
Genoeg groente eten, dat is voor kinderen vaak lastig. Het initiatief Schoolsoepie moet daar verandering in brengen. Op basisschool De Rosmolen in Ulvenhout krijgen kinderen daarom twee keer per week een vitaminerijk soepje. Donderdag staat er pompoensoep op het menu.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Moeders Tamara Schuitvlot en Daphne Graven kwamen op het idee voor de soepjes. Voor 2,50 euro kunnen de kinderen op school een soepje krijgen en dat is nog biologisch en laag in zout ook. “Hartstikke lekker”, zegt een meisje uit groep zes. Een klasgenoot zegt: "Normaal krijg je alleen koude boterhammen mee naar school. Dit is lekker warm.”


“Kinderen moeten 150 gram groente per dag eten en niemand komt daar aan. Om dat makkelijker te maken voor ouders hebben we deze soepen bedacht”, zegt Tamara. “Ik heb veel ervaring op het gebied van groente. Ik ben zelf moeder en zo is het idee gaan rollen.”

Deuren open zetten
De soepen worden in Rijen gemaakt en daarna bij Amarant in Tilburg opgewarmd. De moeders leveren ze zelf bij de school af. “Vanaf de herfstvakantie gebeurt dat ook door een professioneel bedrijf”, leggen ze uit. “De school heeft hier eigenlijk geen werk aan, ze hoeven alleen maar hun deuren open te zetten”, zegt Tamara.

“Wij willen als school graag dat onze kinderen gezond zijn. Daarom is dit een heel mooi initiatief”, zegt directrice Marietje Moll van de Rosmolen.

Tomatensoep
De kinderen vinden het in ieder geval prachtig. Vooral de tomatensoep is populair. “Het is supergezond en biologisch”, zegt een jongen. “En het is helemaal niet vies, niet alsof je ervan moet kotsen of zo. Ik vind het een heel goed idee van de makers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.