Wat eten we op vakantie in Italië? Kikkererwtenbeignets

EINDHOVEN - Omroep Brabant is deze twee weken op vakantie. Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft iedere dag een recept dat aansluit op het land waar we op vakantie zijn. Donderdag een recept met als basis kikkererwten.

Wat en heerlijke trip is dat, vanuit Frankrijk naar Italië. Het is er prachtig en het is het land van slowfood: eerlijk heerlijk lekker eten. De lokale keuken staat hier hoog aangeschreven. We zouden daar wel iets van mogen overnemen. Maak bijvoorbeeld eens deze kikkererwtenbeignets.

Benodigdheden voor de Panelle
- kikkererwtenmeel
- 1 theelepel anijszaad
- ½ liter water
- 3 eetlepels peterselie
- peper en zout
- olijfolie om in te frituren

Roer voor de Panelle het meel in een pan met het anijszaad met een halve liter water glad. Breng het langzaam al roerend aan de kook en laat het binden. Roer er de grofgesneden peterselie door en giet het op een ingevette bakplaat. Het moet ongeveer 1 centimeter dik zijn en laat het dan afkoelen.

Benodigdheden voor de Fritella
- 4 el olijfolie
- 200 gram uien in dunne plakken
- 300 gram verse jonge artisjokkenharten
- 250 gram verse doperwten
- 250 gram gedopte tuinbonen
- bladpeterselie
- gezouten kappertjes

Maak als de Panelle afkoelt de Fritella. Verhit hiervoor wat olijfolie in een pan en smoor daar de uien in aan. Voeg de doperwten en tuinbonen toe samen met de artisjokken en giet er 1 deciliter water bij. Laat het ongeveer 15 minuten langzaam sudderen. Voeg hierna de dungesneden bladpeterselie en kappertjes toe en breng het op smaak met peper en zout.

Steek daarna rondjes uit van het kikkererwtenmengsel en bak ze in de hete olijfolie goud geel. Laat ze even uitlekken op papier en serveer ze met de stoofpot.

Meer over dit onderwerp:
PETER KESSELER CULINAIR ETEN RECEPTEN KIKKERERWTEN
Deel dit artikel: