Brabant krijgt strandrace, voor het publiek geldt geen dresscode

17 oktober 2017 om 09:42 • Aangepast 20 november 2020 om 21:14
nl
De kans dat het zondag zal gebeuren is niet zo groot, maar mensen die wel eens strandracen zal het niet onbekend voorkomen. Naturisten die vanuit het water toekijken als er wielrenners voorbij rijden.
Profielfoto van Joost van ErpProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Joost van Erp & Hans Janssen

Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Pauliena Rooijakkers uit Asten kijken niet meer vreemd op als ze langs een bloot lichaam fietsen. "Als je in de vroege ochtend rijdt, kom je regelmatig naturisten tegen." Op de website van de Brabant Beach Battle (BBB), een strandrace in onze provincie, is zelfs een foto te zien van zo’n opmerkelijk tafereel.

In Eersel wordt zondag de BBB gereden op het E3-strand. Pauliena wordt bijna lyrisch als het over strandracen gaat: met de mountainbike over het vaak losse zand rijden is haar lust en haar leven. Maar het stoempen is ook een grote liefhebberij van haar vriend Ronan.

Kampioenen
Ze zijn niet alleen liefhebbers, het stel is in eigen land ook een paar apart. Zo is Pauliena regerend Europees kampioene en prolongeerde ze in maart haar nationale titel. Ronan was bij de mannen toen de snelste.

Voor wedstrijden moeten ze altijd de provincie uit. Nu zorgen ze eigenhandig voor een Brabantse primeur. De twee hebben voor zondag de eerste strandrace in onze provincie georganiseerd, de BBB. Er hebben zich 150 mensen aangemeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.