Foto stadsdichter Merel gejat voor nepprofiel op Tinder: 'Ik vind dit best wel creepy'

18 oktober 2017 om 16:16 • Aangepast 20 november 2020 om 21:13
nl
Ze vindt het best wel ‘creepy’. Een onbekende heeft de foto’s van stadsdichter Merel Morre uit Eindhoven gejat. De persoon doet zich met de plaatjes voor als Monique op de datingapp Tinder.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Merel kwam er dinsdagavond achter. “Ik vind het geen prettig gevoel. Maar het is ook niet zo dat ik er echt over in de put zit. Misschien is het naïef, maar ik denk ook niet dat het echt schadelijk is voor mij.”

Compliment?
Dat iemand haar foto kennelijk zo mooi vindt om die zelf te gaan gebruiken, ziet ze niet per se als een compliment. “Ik denk niet dat het iemand is die echt wil daten, maar dat zij of hij hele andere bedoelingen heeft. Maar misschien heb je daar dan nog steeds een aantrekkelijk iemand voor nodig, dus kan ik het inderdaad ergens als een compliment zien.”

De Eindhovense stadsdichter is van plan er melding van te maken bij Tinder. “Ik zie voorlopig nog geen reden om echt aangifte te doen. Ik hoop dat het met een paar kliks gewoon verwijderd wordt.”

Gedicht
Of de gebeurtenis haar inspireert tot een gedicht, weet ze nog niet. “Voorlopig nog even niet”, zegt ze lachend. “Maar meestal als iets wat bij me teweeg brengt, zowel positief als negatief, doe ik er wel iets mee. Dus wie weet.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.