De Efteling krijgt een eigen biertje en fans mogen de naam bedenken

18 oktober 2017 om 17:38
nl
De Efteling krijgt binnenkort een eigen biertje dat exclusief in het park verkrijgbaar is. Fans van het pretpark mogen de naam van het drankje bedenken. De winnaar mag het allereerste glas Efteling-bier heffen. Het is nog geheim om wat voor soort bier het gaat.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het biertje is speciaal bedoelt voor gasten van het nieuwe Vakantiepark Efteling Loonsche Land. Suggesties voor een leuke naam stromen al binnen bij het pretpark. 'Goudslokje', 'Het Loonsche Goud', 'Sprookjesbier' en 'Holle Bolle Gist' zijn maar een paar van de suggesties die fans al gaven.

Laafse Lurk
Dit is niet de eerste keer dat de Efteling met een eigen bier komt. Zo kon je in de jaren negentig al een 'Laafse Lurk' nuttigen bij het Volk van Laaf, maar ook het andere vakantiepark heeft al zijn eigen bier: de Bosrijkse Brouw.

Hop uit de buurt
De hop voor het bier wordt vlak bij het park verbouwd, in het natuurgebied Loonsche Land. Meesterbrouwer Gerard van biermerk Hertog-Jan én de directeur van het pretpark creëerden de pils samen.

Suggesties kunnen worden ingediend via de Facebookpagina van de Efteling. De winnaar wordt op 1 november bekendgemaakt. Vanaf volgend jaar kunnen alle bezoekers het biertje in het park proeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.