Dodelijk ongeval in Antwerpen: man uit Ossendrecht krijgt drie jaar cel

27 oktober 2017 om 13:31
nl
De Belgische rechter heeft de 26-jarige man uit Ossendrecht die op 15 maart 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, veroordeeld tot drie jaar cel. Een ouder Belgisch echtpaar kwam bij de aanrijding op gruwelijke wijze om het leven.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Volgens de rechter was de veroordeelde schuldig aan onopzettelijke doding, omdat hij met de ‘waanzinnige’ snelheid van 163 kilometer per uur op de andere auto inreed.

LEES OOK: ‘Heb dit nooit gewild’, man uit Ossendrecht bedroefd na fataal ongeluk België, slachtoffers begraven

'Beperkt schuldinzicht'
De man uit Ossendrecht liet kort na het ongeval via zijn advocaat weten erg aangedaan te zijn. "Dit heeft hij nooit gewild", aldus zijn advocaat. De rechter sprak echter van een 'beperkt schuldinzicht'. Hij legde de Brabander vijf jaar een rijverbod legde en gaf hem een boete van 6.000 euro.

“Het gaat om totaal roekeloos rijgedrag. De beklaagde heeft een beperkt schuldinzicht. Hij begon die nacht aan een dollemansrit en leek zich totaal niet bewust van het gevaar dat hij vormde voor andere weggebruikers.”

LEES OOK: Man uit Ossendrecht betrokken bij dodelijk ongeluk in Antwerpen

Ongeval
Het ongeluk gebeurde op een kruising in Antwerpen. In de auto van de 24-jarige man uit Ossendrecht zaten ook een man uit Bergen op Zoom, een man uit Roosendaal en twee Belgen. De mannen zouden onderweg naar huis zijn na een avondje stappen.

De veroordeelde kon het echtpaar niet meer ontwijken. Hij botste met hoge snelheid tegen de auto van het oudere stel. De klap was zo hard dat de 71-jarige man uit de wagen en door een ruit van een café werd geslingerd. De 67-jarige vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.