Duizenden euro's voor songfestivalkleding van Sandra Reemer

30 oktober 2017 om 09:21
nl
De veiling van de spullen van Sandra Reemer heeft bijna 23.000 euro opgebracht. De veiling Catawiki eindigde afgelopen zondagavond. Onder de topstukken zat onder meer een witgouden armband met briljant en diamant. Deze bracht 1500 euro op.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Sandra Reemer overleed begin juni toch nog vrij plotseling aan kanker. Zij werd 66 jaar oud.

Sandra Reemer werd bekend als zangeres. Zij deed onder meer drie keer mee aan het songfestival. Zij was geregeld te zien als presentatrice op televisie. Met Jos Brink vormde zij een bekend duo in het tv-programma Wedden, dat.  

Songfestival jurken
Een groot deel van de opbrengst gaat naar het Liliane Fonds waar Sandra ambassadeur van was. De songfestivaljurken - waarmee Reemer in 1972 en 1976 aan het Eurovisiesongfestival meedeed - brachten elk 900 euro per stuk op. Het songfestivaljasje leverde slechts 350 euro op.

Een acrylschilderij van Anton Heyboer werd geveild voor 1550 euro. Twee zigzagstoelen van ontwerper Gerrit Rietveld brachten 2000 euro op.

Veilingmeester en modeontwerper
Voor de gelegenheid was modeontwerper Addy van den Krommenacker gastveilingmeester van de veiling. Van den Krommenacker onderhield meer dan 35 jaar een trouwe vriendschap met Reemer. De veiling werd twee weken geleden dan ook officieel geopend in de couturezaak van Van den Krommenacker in Den Bosch. 

Ondanks de grote belangstelling brachten de jurken van het songfestival uiteindelijk toch minder op dan Catawiki vooraf had verwacht.

Bekijk de resultaten van de veiling hier www.catawiki.nl/sandrareemer

Goede  doel
Mark Borgman van Catawiki toch tevreden over de opbrengst, hoewel een aantal spullen onverkocht bleef. Voor de Yamaha vleugel werd niet meer dan 4500 euro geboden en dat was onder het minimum bedrag. De vleugel werd daarom niet verkocht. Een groot deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!