Buurtbewoners hadden niks door van drugslab in Kaatsheuvel: 'Hij had zijn schuur altijd open'

4 november 2017 om 17:56 • Aangepast 20 november 2020 om 20:51
nl
Buurtbewoners reageren geschrokken op het overlijden van twee mannen bij een huis aan het Prins Mauritsplein in Kaatsheuvel. In een schuur bij het huis werd een drugslab gevonden. Naaste buren hadden nooit iets gemerkt van het lab.
Profielfoto van Rebecca Seunis, Tobias van der Valk
Geschreven door
Rebecca Seunis, Tobias van der Valk

Buurtbewoonster Sandra Damen, die samen met een aantal bewoners geëvacueerd moest worden, is zich rot geschrokken. Ze loopt dagelijks met de hond langs het huis en haar dochter van twaalf fietst er vaak langs. "Je moet er niet aan denken wat er nog meer had kunnen gebeuren”, zegt ze.

Damen heeft nooit iets verdachts gemerkt aan de woning of de schuur. "Hij had die schuur heel vaak gewoon open staan. Er stond laminaat, dat had hij vorige week erin gezet. En hij repareerde er vaak zijn auto of scooter. Je kon er niks geks aan zien."

Ze noemt de bewoner van het huis ‘buitengewoon vriendelijk’. "We kenden ze niet goed, maar ze zeiden gedag en een van hen maakte laatst nog een grapje."

Wachten op privacy instellingen...


Ontploft
Leendert Hiddinga, die ook zijn huis moest verlaten, laat weten dat het even duurde voordat hij besefte was er was gebeurd. "Achteraf denk ik: stel dat al die chemicalieën waren ontploft. Dan was ons huis er waarschijnlijk niet meer geweest." 

Hiddinga bevestigt net als andere buurtbewoners dat er in het huis twee mannen woonden: een oudere en een jongere man. Ook zou er nog een jonge vrouw, mogelijk de dochter van een van de mannen, in het huis hebben gewoond. Zij zou zijn verhuisd.

Net als Sandra Damen heeft hij nooit iets gemerkt: "Het waren aardige mensen, je kon er gewoon een praatje mee maken. Er kwamen ook nooit rare mensen over de vloer zover ik kon zien."

Bekende crimineel
Andere buurtbewoners zeggen dat de bewoner van het huis een bekende crimineel zou zijn, die al langer in de drugshandel zat. In een reactie tegen Omroep Brabant zegt zijn advocaat Mark Nillesen dat hij geen aanwijzingen heeft die erop wijzen dat deze geruchten kloppen.

LEES OOK: Twee doden in achtertuin bij vondst drugslab in Kaatsheuvel

De woning staat volgens makelaarssite Funda iets meer dan een maand te koop. De woning kan omschreven worden als een doorsnee hoekhuis.

Wachten op privacy instellingen...


Woning dicht
Het woonhuis werd zaterdag officieel voor drie maanden gesloten door de burgemeester vanwege de vondst van lab.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.