Willem II mist spits én scherpte: ‘Weekje vrij komt goed uit’

ALKMAAR - Zonder fitte echte spits en zonder scherpte verloor Willem II zaterdagavond van AZ. En dat had Willem II vooral aan zichzelf te wijten. “We speelden een deel van de wedstrijd gewoon ondermaats”, concludeerde verdediger Freek Heerkens.

Heerkens baalde van de instelling en van een aantal van zijn ploeggenoten. Want, hoe onterecht het ook zou zijn geweest, als Willem II wat scherper was geweest had de ploeg niet hoeven te verliezen. 

“Als je helemaal kansloos bent, kun je daar misschien mee leven. Maar ik kookte echt van woede na afloop. Want ik denk dat het besef er niet was dat je hier gewoon punten kunt pakken.”ZIE OOK: Willem II ten onder tegen AZ na spannende slotfase

Afspraken niet nagekomen
Ook trainer Erwin van de Looi was kritisch. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden. Al voor rust vielen aanvoerder Jordens Peters (hamstring) en gelegenheidsspits Etien Velikonja (knie) geblesseerd uit. Maar voor Van de Looi was dat geen excuus. “Als je een aantal jongens mist, ga je er misschien in kwaliteit op achteruit. Maar dat mag nooit in de energie of in het nakomen van afspraken gaan zitten.”Ogbeche op de weg terug
Maar lichtpuntjes waren er ook. Bartholomew Ogbeche viel sterk in. “Hij gaf het elftal echt een boost. Hij bracht wél de goede houding en de goede energie”, zag Van de Looi. Na lang blessureleed mist Ogbeche nog conditie en wedstrijdritme, maar het zou zomaar kunnen dat de spits over twee weken fit genoeg is om in de basis te starten. Belangrijk voor Willem II, want de ploeg mist duidelijk stootkracht voorin.

Gelukkig voor Willem II is de eerstvolgende wedstrijd pas over twee weken. “Dat weekje vrij komt goed uit”, zegt Van de Looi. Zo hebben Peters, Velikonja, Ogbeche én eerste spits Fran Son de tijd om aan hun herstel te werken.

Meer over dit onderwerp:
voetbal willem ii az
Deel dit artikel: