Mathieu van der Poel heer en meester bij EK veldrijden: 'Helemaal niet erg dat het saai was'

TABOR - Mathieu van der Poel heeft zich zondag ogenschijnlijk met twee vingers in de neus laten kronen tot Europees kampioen veldrijden. Het was zijn eerste Europese titel bij de profs.

De Brabantse veelvraat, die dit seizoen het hele veld deklasseert, was in het Tsjechische Tabor opnieuw veel te sterk voor de concurrentie. Hij pakte al vroeg een voorsprong en reed daarna onbedreigd en solo naar de finish.


Van der Poel had aan de start van de slotronde liefst 1.49 minuut voorsprong op de rest van het veld. Alleen Lars van der Haar, die op 22 seconden tweede werd, hoefde zich niet te schamen.

Saai
“Dat het een saaie koers was, vind ik helemaal niet erg”, glunderde Van der Poel. “Het is een rondje dat mij ongelooflijk goed ligt en ik kom hier heel graag. Ik heb hier sinds de junioren niet verloren en dat komt vooral door de balken.”

“Lars en ik zijn vol vertrokken. Dat kun je als Belgen een plan klaar hebben liggen, maar dan is het moeilijk om uit te werken”, zei hij over het gebrek aan Vlaamse tegenstand. “Het was een kwestie van goed over de balken komen, dan hard doorrijden en de rest op techniek doen. Ik ben heel blij met deze trui. Het is altijd leuk om kampioen te worden.”

David van der Poel uit Hoogerheide eindigde als vijfde en Corné van Kessel uit Veldhoven als negende.

Brons Wouters
Bij de beloften pakte Sieben Wouters uit Zundert de bronzen medaille. Daar ging de titel naar de Belg Eli Iserbyt. Bij de elite vrouwen eindigde Maud Kaptheijns uit Westerhoven als vijfde.

Meer over dit onderwerp:
mathieu van der poel veldrijden ek tabor
Deel dit artikel: