Proost! Hier vind je de beste cafés van Brabant

ZEVENBERGEN - In Brabant mogen we niet klagen over een tekort aan gezellige cafés. Maar liefst 17 cafés staan in de Café Top 100 van horecavakblad Misset Horeca. Café Proost in Zevenbergen kreeg naast een plekje in de Top 100 ook nog eens de Publieksprijs.

Om voor de Publieksprijs in aanmerking te komen, moeten cafés het publiek mobiliseren om te stemmen. En dat is bij Café Proost bijzonder goed gelukt. "We hebben onze bezoekers opgetrommeld via Facebook, Instagram en andere manieren om op ons te stemmen. Twee medewerkers hebben hier achter de bar ook een filmpje gemaakt, dat werd massaal gedeeld."

Nipt op de tweede plek van de Publieksprijs staat het Bossche Café Reinders. Die kroeg wist 1033 stemmen binnen te halen, slechts 22 minder dan hun concurrenten in Zevenbergen.

Eigenaar Quispel van Proost is enorm blij met de publieksprijs. "Hier draait het om. Deze bezoekers krijgen we iedere dag over de vloer en die hebben op ons gestemd. Een mooiere prijs bestaat wat mij betreft niet."
 

'Putjesschepper tot advocaat'
En dus prijkt de kleine glazen trofee nu op de bar bij Café Proost. Het publiek is zeer divers. "Van jong tot oud, van putjesschepper tot advocaat, iedereen komt hier over de vloer", aldus de kastelein. "En dat is toch het mooie van een bruin café zoals wij dat hebben."

Top 100
De volledige lijst van Brabantse cafés in de Café Top 100 van horecavakblad Misset:

7. De Toren, Heeswijk-Dinther
13. Zeezicht, Breda
18. Gouden Carolus, Hilvarenbeek
29. De Tijd, Oisterwijk
38. The Banner, Gilze
39. Bar le Duc, Den Bosch
52. Brewpub Van Moll, Eindhoven
61. Meneer van Eijk, Oisterwijk
62. Roels, Den Bosch
65. Reinders, Den Bosch
72. De Commerce, Kruisland
75. De Vooruitgang, Eindhoven
76. Bavaria Brouwcafé, Lieshout
84. Proost, Zevenbergen
90. De Gouden Leeuw, Veghel
95. FF, Best
98. De Bock, Boxmeer

Meer over dit onderwerp:
zevenbergen horeca café proost onderscheidingen
Deel dit artikel: