‘Salsafeest moet ondanks schietpartij blijven’, petitie al ruim 1000 keer ondertekend

BEST - Bezoekers die het salsafeest Salsa Breeze in strandclub Sunrise Beach een warm hart toedragen, zijn online een petitie begonnen om het feest toch weer door te laten gaan. De gemeente Best verbood Salsa Breeze na de dodelijke schietpartij, zondagnacht, waarbij Yassine Majiti uit Den Bosch om het leven kwam.

"Door de schietpartij op de parkeerplaats van Sunrise Beachclub tijdens Salsa Breeze ... dreigt nu heel Salsa Breeze verboden te worden, wat enorm jammer is want het is het mooiste en meest populaire salsafeest van Nederland", zo wordt de petitie ingeleid.
 
'Urbanzaal dicht'
Het feest wordt maandelijks gehouden. Er zijn vier zalen, die ingedeeld zijn op diverse dansonderdelen: salsa, bachata, kizomba en urban. "Doordat salsa, bachata en kizomba partnerdansen zijn, is deze community bijzonder sociaal en vredelievend", schrijft de initiatiefnemer van de petitie.

LEES OOK: 'Yassine was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats', groot verdriet na schietpartij 
 
“Wij zagen helaas dat een deel van de urban community onze etiquette en waarden niet deelden, zodat de machosfeer van de urban area een slechte invloed had op het gehele feest”, staat er ook.

Mensen die de petitie ondertekenen, willen dat het feest weer wordt toegestaan, maar dat de urbanzaal definitief wordt gesloten. Meer dan duizend mensen hebben de petitie al ondertekend.
Deel dit artikel: